GSB yurt başvuru sonuçları açıklandı

Cebeci Site Yurdu’nda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Osman Aşkın Bak, yurt başvurularının sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

Başvuruların 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiği yurt yerleştirme sürecinin ilk aşamasının tamamlandığını belirten Bak, “Başvurular, 12 kamu kurumu tarafından titizlikle dijital olarak analiz edildi. Başvuruları geçerli kabul edilen öğrencilerimizin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak dijital bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamaya göre öğrencilerimiz, tercih ettikleri okula en yakın yurda yerleştirildiler. Eğer tercih ettikleri yurtta yer olmazsa, bir sonraki en yakın yurda yerleştirildiler.” dedi.

Bakan Bak, yurt kapasitesinde geçen yıla göre artış yaşandığına dikkat çekerek, “Şu anda 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de toplamda 822 yurt ve 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz. Ayrıca inşaatı hızla devam eden yurtlarımız bulunmakta; bu yurtların kısa süre içinde tamamlanacağını da paylaşmak isterim. Bu sayede kısa süre içinde 1 milyon yatak kapasitesi hedefimize ulaşmış olacağız. 2002 yılında ülkemizde 190 yurt ve 182 bin 258 yatak sayısı ile hizmet verildiğini de hatırlatmak isterim.” şeklinde konuştu.

Bakan Bak, “Dünyanın en büyük ve en kapsayıcı yurt sistemi”ni yönettiklerini vurgulayarak şunları ekledi:

“Sadece barınma değil, aynı zamanda beslenme, güvenlik, hijyen, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek olanaklar sunuyoruz. Yurtlarımızın standartları oldukça yüksek. Tercih edilme oranımız, bu standartlarımızın bir göstergesidir. 22 yıl önce, yurtlarda sıcak suya bile belirli gün ve saatlerde erişilebiliyordu. Banyo ve tuvaletler odaların dışındaydı ve yüzlerce kişi tarafından ortak kullanılıyordu. Beslenmeden hijyene, sosyal alanlardan ders çalışma alanlarına kadar olanaklar sınırlıydı. Ancak bugün yurtlarımız, milletimiz için bir gurur kaynağıdır. Türkiye’nin geçmişiyle bugünü arasındaki farkı göstermek için GSB yurtları en iyi örneklerden biridir. Bu noktaya gelmemizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük emeği ve destekleri bulunmaktadır. Kendileri, öğrencilerimizin ve gençlerimizin imkanlarını artırmak ve güçlendirmek için her zaman yol göstermiş ve liderlik yapmışlardır. Bu sayede yurtlarımız sadece öğrencilere değil, zor zamanlarda milletimize de sığınak olmuş, bir yuva haline gelmiştir. Pandemi, deprem, yangın ve sel felaketlerinde yurtlarımız yüz binlerce vatandaşımıza ev sahipliği yapmıştır. Yurtlarımızın güçlü altyapısı sayesinde bunu başardık.”

Bakan Bak, 2023-2024 yılı yurt başvurularının ilk yerleştirme sonuçlarını paylaşarak, “İlk aşamada, yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Tarih boyunca en yüksek talebi karşılamamıza rağmen en yüksek yerleştirme oranına ulaştık. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz sonuçları e-devlet üzerinden görebilirler.” dedi.

Depremden etkilenen öğrencilerin öncelikli olarak yerleştirildiğini belirten Bakan Bak, yedek yerleştirmelerin devam edeceğini ve kalan öğrencilerin de kısa sürede yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Bakan Bak ayrıca, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde eğitimin çevrim içi yapılmasına karar verildiğini ve bu illerdeki yurtlara yerleştirme yapılmadığını, ancak yüz yüze eğitim alacak öğrencilerin belgelendirme yapmaları durumunda Bakanlık tarafından belirlenen yurtlarda kalabileceklerini ifade etti. Yurtlara yerleşen tüm öğrencilere “hoş geldiniz” diyerek evlerinin sıcaklığını aratmayacak bir deneyim yaşamalarını diledi.

http://www.doeda.video

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dul seks hattı dul seks hatları dul sohbet hattı dul sohbet hatları dul sex hattı dul sex hatları dul bayan numaraları sex hattı sex hatları sex hattı sex hatları seks hattı seks hatları alo sex hattı alo seks hattı seks hattı seks hatları seks numaraları sikiş hattı porno sohbet hattı whatsapp sex hattı sex hattı ucuz sex hatları ucuz sex hattı ucuz seks hattı sex hattı sex hattı ara sex sohbet seks hatları cinsel sex sohbet alo sex hattı alo seks hattı telefon seks hattı online sex sohbet telefon sex hattı sex sohbet telefon telefonda seks sohbet canlı sex hattı sex hattı ara canlı sex hatları erotik sohbet hattı sex hattı sex hatları telefonda cinsel sohbet canlı sex tel telefonda sex hattı telefonda seks hattı sex hattı türk sex hattı telefonda sex hattı telefonda sex hatları trsohbet hatları trsohbet hattı trsohbet sex hattı trsohbet odaları