Bu pilleri yiyebilirsiniz: Bilim insanları yenilebilir piller geliştirdi!

[ad_1]

İtalyan bilim insanları, gıda maddelerini kullanarak yenilebilen piller geliştirdi. Bu piller, son derece dikkat çekici!

İtalyan bir araştırma ekibi, gıda maddelerinden yenilebilen piller üretmeyi başardı. Günlük yaşamımızda öğünlerimizin veya atıştırmalıklarımızın bir parçası olan besinlerin enerji depolayabilmesiyle geliştirilen piller, son derece dikkat çekiyor. Bu pillerin özellikle sağlık alanında geliştirilen teknolojilerde büyük rol üstleneceği öngörülüyor.

TOKSİK MADDE İÇERMİYOR

Yenilebilir piller, yalnızca besinlerin enerji depolama kapasitesini kullanır. Böylece, günlük hayatta kullandığımız lityum iyon pillerin aksine ağır metallere ihtiyaç duymaz. Bu durum, yenilebilir pillerin ‘sağlık’ gibi vücutla etkileşimi olan hassas sektörlerde kullanılabilmesine imkan tanıyor.

2019 yılında başlayan gıda maddelerinden pil üretme çalışmaları aradan geçen zaman içerisindeki faaliyetler sonunda meyvesini verdi. Bu sayede, dünyanın ilk şarj edilebilir yenilebilen pilleri üretilmiş oldu.

ENERJİ DEPOLAMADA YENİ DÖNEM: SU BAZLI PİLLER GELİYOR!

Elektrik enerjisi teknolojik buluşlar için son derece önemli. Piller de boyutu küçük olan teknoloji birimleri için vazgeçilmezdir. Yenilebilir piller, elektrik enerjisini dahil edildikleri sisteme en sağlıklı ve güvenli şekilde sağlıyorlar. Bu özellikleri, gelecekte onları daha sık görmemize olanak sağlayacağını söyleyebiliriz.

Yenilebilir pillerin ilk etaptaki başlıca kullanım alanları; vücut içerisinde kullanılacak küçük tetkik cihazları, gıda analizleri, özellikle sağlık alanı için geliştirilen mini robotlar olacak. Bu pillerin gelecekte çok daha geniş bir kullanım alanına sahip olacağı öngörülüyor.

YENİLEBİLİR PİLLERİN BİLEŞENLERİ SON DERECE TANIDIK!

Yenilebilen pillerin başlıca malzemeleri; badem, kapari, aktif kömür, yosun, altın folyo ve su. Bu malzemelerin pil içerisindeki görevleri ise şöyle:

Badem & Kapari : Bu malzemeler, redoks tepkimesinin gerçekleşebilmesi için gereken anot-katot ikilisini oluşturmakta. Badem içerisindeki riboflavin vitamini anot, kapari içerisindeki kuersetin maddesi ise kanot olarak görev yapıyor.

Aktif Kömür : Kozmetik sektöründe sık sık karşımıza çıkan aktif kömür, yenilebilir piller içerisindeki iletkenliği arttırmak için kullanılıyor.

Yosun : Uzakdoğu’nun vazgeçilmez üyesi sushide de kullanılan yosun türü olan nori yosunu, pil içerisindeki kısa devreyi önlüyor.

Altın Folyo : Çoğunlukla sunum amacıyla şefler tarafından kullanılan altın folyo, yenilebilir pillerde dış bağlantıyı sağlamak için kullanılıyor. Bu kullanım, bataryalardaki altın ile aynı mantık çerçevesinde.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dul seks hattı dul seks hatları dul sohbet hattı dul sohbet hatları dul sex hattı dul sex hatları dul bayan numaraları sex hattı sex hatları sex hattı sex hatları seks hattı seks hatları alo sex hattı alo seks hattı seks hattı seks hatları seks numaraları sikiş hattı porno sohbet hattı whatsapp sex hattı sex hattı ucuz sex hatları ucuz sex hattı ucuz seks hattı sex hattı sex hattı ara sex sohbet seks hatları cinsel sex sohbet alo sex hattı alo seks hattı telefon seks hattı online sex sohbet telefon sex hattı sex sohbet telefon telefonda seks sohbet canlı sex hattı sex hattı ara canlı sex hatları erotik sohbet hattı sex hattı sex hatları telefonda cinsel sohbet canlı sex tel telefonda sex hattı telefonda seks hattı sex hattı türk sex hattı telefonda sex hattı telefonda sex hatları trsohbet hatları trsohbet hattı trsohbet sex hattı trsohbet odaları