Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta bin konut yapacak

[ad_1]

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, aileler ile yaptığı sohbet sırasında Azerbaycan Bulvarını yeniden inşa edeceklerini belirterek, deprem bölgesine de bin konut yapacaklarını söyledi.

Azerbaycan‘ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, aileler ile yaptığı sohbet sırasında Azerbaycan Bulvarını yeniden inşa edeceklerini belirterek, deprem bölgesine de bin konut yapacaklarını söyledi.

İki büyük depremin merkezi Kahramanmaraş‘ı ziyaret eden Azerbaycan heyeti, Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü’ndeki depremzedelerle bir araya geldi. Depremzede ailelerin kaldığı çadırı beraberindeki heyet ile birlikte ziyaret eden Mammadov, sohbet sırasında deprem bölgesine bin konut yapacaklarını ve Azerbaycan Bulvarı’nı da yeniden inşa edeceklerini belirtti.

“Türkiye halkı, Azerbaycan’ın yardımına koşmuştur”

Azerbaycan Ümummilli Lideri Haydar Aliyev’in “Bir millet iki devlet” sözlerini hatırlatan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, burada yaptığı basın açıklamada, “Asırlar boyu ister kötü günlerimizde ister sevinçli günlerimizde bir birimizin yanında olduk. Azerbaycan halkının bir problemi veya sıkıntısı olursa Türkiye’de devleti Türkiye halkı, Azerbaycan’ın yardımına koşmuştur. Aynı zamanda da Azerbaycan vatandaşları bir kardeşi gibi her zaman onun yanında olmuştur. Tüm savaşlarda Azerbaycan halkı Türkiye’nin yanında olur, Türk halkı da Azerbaycan’ın yanında olur” dedi.

“Türk halkı bugün imtihanla yüzleşti”

Depremin herkesi sarstığını ifade eden Meclis Başkan Yardımcısı Aliyev, “Bu deprem her birimizi sarstı. Allah-u Teala’nın bir lütf-u ile büyük Türk halkı İslam’dan evvel Allah’ını tanıyan Türk halkı bugün imtihanla yüzleşti. Türk halkının karşısında Allah’ın bir sınavıdır. Bu sınav her birimiz için bir defa daha Allah’ı tanımamıza sebep oldu. Ona göre de biz bugünleri birbirimizin yanında olmamızla bu fani dünyada bu hayatta eskiden olan arkadaşlık numunesini yaşatmamızdır” diye konuştu.

“Herkes Türkiye’ye yardıma geldi”

Azerbaycan’ın Türkiye’ye her daim desteklediğini ve yardım ettiğini anlatan Aliyev, “Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, Türkiye’de baş veren bu hadiselerde, Antalya’da olan yangınlarda devletimizin grupları yardıma koştu. Bugünlerde bu depremde Cumhurbaşkanımız talimatıyla herkes Türkiye’ye yardıma geldi. Bu günlerde destek vermek için Türkiye’ye gelmek isteyen binlerce milyonlarca insanlarımız var. Bugün buraya gelmek bize nasip oldu” şeklinde konuştu.

“Sizin yalnız olmadığınızı anlatmak için buradalar”

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov ise “Bu depremde Türk milleti yalnız değildir. Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Terklerin her birinin kalbi sizinle bir yerde atıyor. Buraya gelen bu Ramazan Bayramı Arefesinde sizlerle bir yerde olmak için Azerbaycan’dan buraya sefer etmiş milletvekillerimiz görkemli insanlarımız sadece sizinle bir yerde olmak için buradalar. Sizin yalnız olmadığınızı anlatmak için buradalar. Azerbaycan her zaman sizinledir” dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ziyafet Asgerov, Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin ve sanatçı Cavit Abidov’un da bulunduğu heyete, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile LSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım da eşlik etti. – KAHRAMANMARAŞ

Sizce Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olması seçimlerin 2. tura kalmasında etken olacak mı?

— Haberler.com (@Haberler) April 19, 2023 Son 1 Saatte Meydana Gelen Artçı Sarsıntılar Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kahramanmaraş Azerbaycan Deprem Politika Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dul seks hattı dul seks hatları dul sohbet hattı dul sohbet hatları dul sex hattı dul sex hatları dul bayan numaraları sex hattı sex hatları sex hattı sex hatları seks hattı seks hatları alo sex hattı alo seks hattı seks hattı seks hatları seks numaraları sikiş hattı porno sohbet hattı whatsapp sex hattı sex hattı ucuz sex hatları ucuz sex hattı ucuz seks hattı sex hattı sex hattı ara sex sohbet seks hatları cinsel sex sohbet alo sex hattı alo seks hattı telefon seks hattı online sex sohbet telefon sex hattı sex sohbet telefon telefonda seks sohbet canlı sex hattı sex hattı ara canlı sex hatları erotik sohbet hattı sex hattı sex hatları telefonda cinsel sohbet canlı sex tel telefonda sex hattı telefonda seks hattı sex hattı türk sex hattı telefonda sex hattı telefonda sex hatları trsohbet hatları trsohbet hattı trsohbet sex hattı trsohbet odaları