Uzmanlar, bayram öncesinde kiralık araç dolandırıcılığına dikkat çekiyor


Uzmanlar Ramazan Bayramı öncesinde araç kiralama konusunda vatandaşları uyardı.

Uzmanlar Ramazan Bayramı öncesinde araç kiralama konusunda vatandaşları uyardı. Araç Kiralamacıları Konfederasyonu Başkanı Asım Kızmaz, “Görmediğiniz bir şeye para yatırılmasını istemiyoruz” dedi.

Ramazan Bayramı’nda şehir dışına tatile çıkmak isteyen vatandaşlar, uygun araç kiralama şirketi aramaya başladı. Kendileri için en uygun olan kiralık aracı ararken, vatandaşları bekleyen tehlike ise kaparo dolandırıcılığı oldu.

Araç Kiralamacıları Konfederasyonu Başkanı Asım Kızmaz, araç kiralarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesinin ‘kaparo dolandırıcılığı’ olduğunun altını çizen Kızmaz, “Özellikle dikkat etmeleri konusunda vatandaşları uyarıyorum. Görmediği bir yerden, kesinlikle internetten alışveriş yapmasını uygun görmüyoruz. Çünkü firmayı görmüyor, arabayı görmüyor, sözleşmeyi görmüyor. Görmediğiniz bir şeye para yatırılmasını istemiyoruz. Örneğin benim firmamı kopyalıyor, bir tane uzantı veriyor. Uzantıdan benim firmamdaki araçları göstererek karşıdan para toplanıyor. Bu da kaparo dolandırıcılığına lanse ediliyor” ifadelerini kullandı.

Mutlaka Araç Kiralamacıları Konfederasyonu üyelerinden ve kurumsal firmalardan birebir kiralama yapılması gerektiğini aktaran Kızmaz, “Kiraladıkları araçların mutlaka görüntülerini almalarını istiyoruz. Çünkü araçlarımızda GPS sistemi var. Maalesef merdiven altı çalışan firmalarımız bu tuzağa vatandaşlarımızı düşürebiliyor. Aracı kiraya veriyor. Araç teslimatı yaklaştığı zaman GPRS ile uzaktan motoru durdurarak arıza yaptı süsü verip vatandaşlarımızdan ek para talep edebiliyorlar. Buna çok dikkat etmeleri lazım. Bunun da yolu kurumsal firmalar” diye konuştu. – ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı Tragger Ekonomi Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir