Resul Dindar kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, şarkıları neler, evli mi? Resul Dindar’ın hayatı ve biyografisi!

EKONOMİ GÜNCEL HABERLER Sağlık Haberleri Son Dakika Haberleri
Haberi Puanla post

17 Aralık 2022 Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında Resul Dindar da yer almaktadır. İzleyiciler, Resul Dindar kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, şarkıları neler, evli mi? merak ediyor. İşte detaylar…

RESUL DİNDAR KİMDİR?

Resul Dindar, (d. 24 Ocak 1982, Hopa, Artvin), Türk halk müziği ses sanatçısı.

Resul Dindar doğum tarihi : 24 Ocak 1982

Resul Dindar kaç yaşında : 40 yaşında

Resul Dindar nereli : Artvin

Resul Dindar mesleği ne : Ses sanatçısı

2008 yılı Temmuz ayında arkadaşlarıyla birlikte Karmate (değirmen) grubunu kurdu ve grubun solistliğini yaptı. Karmate, Nani ve Nayino adlı iki albüm çıkardı. Resul Dindar gruptan 2012 yılında ayrılarak müziğe tek başına devam etme kararı aldı ve 1 Nisan 2013 tarihinde Divane adlı ilk solo albümünü yayınladı. Resul Dindar’ın seslendirdiği eserler Türkçenin yanı sıra, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dilleri de kapsamaktadır.

Sosyal medya hesaplarını da aktif olarak kullanan Resul Dindar’ın İnstagram’da 580 bin takipçisi vardır. Resul Dindar, 17 Aralık 2022 Cumartesi günü Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olmuştur.

Diskografi

Albüm

  • Divane (2013)
  • Dalgalan Karadeniz (2014)
  • Aşk-ı Meşk (2017)

Single

  • Kendine İyi Bak (2011)
  • Sorma (2016)
  • Hiç (2016)
  • Güzelliğin On Par’etmez (Murat Çorak ile) (2016)
  • Öptüm (2017)
  • Eyvallah (2018)
  • Yangın Yeri (2018)
  • Sevdam ile Beraber (2019)
  • Yaşlan Benimle (2020)
  • Hiç (Remix) (2020)
  • Kapundaki Nar Midur? (Aslıhan Güner ile) (2020)
  • En Sonum (2020)
  • Duman Aldi Dağlara (2020)
  • Sırdaş (2021)
  • Çift Jandarma (2021)
  • Eser Bahar Rüzgarı (Menekşe Çelik ile) (2022)

Mustafa Şirin Gündem Editörü Haberler.com – Gündem

Resul Dindar Gündem Magazin Haberler

Bu haberi paylaş :

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.