Doğu Karadeniz’de 2023 yaş çay sezonu hazırlıkları başladı

[ad_1]

Doğu Karadeniz’de 2023 yaş çay sezonu hazırlıkları başladı Çay üreticisi yaş çay taban fiyatının açıklanmasını bekliyor Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs ayında başlaması beklenen 2023 yılı yaş çay sezonu öncesi çay üreticileri bakım, budamaları yapmak ve gübre vermek için çaylıklara girmeye başladı.

Doğu Karadeniz’de 2023 yaş çay sezonu hazırlıkları başladı

Çay üreticisi yaş çay taban fiyatının açıklanmasını bekliyor

RİZE – Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs ayında başlaması beklenen 2023 yılı yaş çay sezonu öncesi çay üreticileri bakım, budamaları yapmak ve gübre vermek için çaylıklara girmeye başladı.

Sezona verimli şekilde başlamak isteyen çay üreticileri önce çaylarını budayarak işe koyuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Çay İşletmeleri Müdürlüğü’ne çay vermek isteyen üreticiler için çay tarım arazilerinin 10’da 1’inde budama işlemi gerçekleştirilmek zorunda. Çay budama evresinin hemen ardından ise gübreleme işlemi geliyor. Tüm bir işlemler bittikten sonra ise sıra çayı toplayıp satmaya geliyor. Rizeli çay üreticileri de şimdiden açıklanacak çay taban fiyatını merakla bekliyor.

Çay fiyatının açıklanmasını beklediklerini söyleyen Meryem Büyükkaya, “Hazırlıklarımızı yaptık. Gübremizi döktük. Her şeyi hazırladık. Yaş çay fiyatının açıklanmasını bekliyoruz. Çay fiyatı bu yıl 12 lira olursa güzel olur. İstiyoruz çünkü çayın çok işi var. Hem biz de çok çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Uğur Büyükkaya ise “Hazırlığımızı yaptık. Şu anda çay fiyatlarımızı bekliyoruz. İnşallah reisimiz 12 TL yapar da yüzümüzü güldürür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Doğu Karadeniz Bölgesi Çay Ekonomi Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dul seks hattı dul seks hatları dul sohbet hattı dul sohbet hatları dul sex hattı dul sex hatları dul bayan numaraları sex hattı sex hatları sex hattı sex hatları seks hattı seks hatları alo sex hattı alo seks hattı seks hattı seks hatları seks numaraları sikiş hattı porno sohbet hattı whatsapp sex hattı sex hattı ucuz sex hatları ucuz sex hattı ucuz seks hattı sex hattı sex hattı ara sex sohbet seks hatları cinsel sex sohbet alo sex hattı alo seks hattı telefon seks hattı online sex sohbet telefon sex hattı sex sohbet telefon telefonda seks sohbet canlı sex hattı sex hattı ara canlı sex hatları erotik sohbet hattı sex hattı sex hatları telefonda cinsel sohbet canlı sex tel telefonda sex hattı telefonda seks hattı sex hattı türk sex hattı telefonda sex hattı telefonda sex hatları trsohbet hatları trsohbet hattı trsohbet sex hattı trsohbet odaları